sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Syksyn alussa

Näin kesän jälkeen, palaamme jälkeen työ/koulu arkeen. Voipi olla että housun vyötärö kiristää oudokseltaan kesän grilliherkkujen jäljiltä.
Nyt on hyvä hetki aloittaa kuntoilu, jo ihan oman jaksamisen kannalta. Oikein on tieteellisesti tutkittu ja havaittu liikuntaa harrastavien olevan onnellisempia...tiedä sitten millä mittareilla se on mittailtu.

Kuntoilun aloittamisessa kannattaa edetä maltilla. Joka päivälle treenejä ei kannata mahduttaa. Onhan se hienoa, että intoa piisaisi, mutta liikuntainnon lopahtaminen  tulee vastaan nopeammin kun puhti loppuu. Liikkuminen pitää sovittaa muun arjen lomaan niin, että ehtii hoitaa velvoitteensa.
Siihen on hyvä ottaa oma valmentaja joka osaa antaa ohjeet maltilliseen kuntoiluun ja ruokavaliot kohdalleen. Pelkkä kuntosalilla hikoilu ei ole se onneen nostava harrastus vaan liikkuminen monipuolisesti, lihaskuntoa ja kestävyyttä sopivassa suhteessa.

Rentoutuminen on yhtä tärkeää. Kiireiseksi ampaisevan arjen keskellä olisi hyvä löytää hetki itselle. Ohjattua rentoutumista on hyvä kokeilla, siitä saa hyvät opit kotiin harjoiteltavaksi. Ja kuinka ihana olo sen jälkeen tulee kun stressitaso laskee, verenpaineet laskee, mieli rauhoittuu ja ajatukset selkenevät.
Ohjatun rentoutuksen voi myös tehdä metsässä.

Lihashuolto on myös hyvä aloittaa ennenkuin on totaalisesti jumissa. Hieronta, venyttelyt, hemmotteluhoidot, trager terapia auttavat ehkäisemään ja avaamaan lihas ja kehomielen lukkoja.

Näissä kaikissa voin auttaa, on helppoa kun saa hyvinvointiin tarvittavat palvelut yhdeltä ihmiseltä, joka tietää tavoitteesi, tapasi liikkua, tehdä töitä ja muut kehon kommervenkkisi.

Tehdään arjesta parempi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti